Informació de la reunió amb el Conseller d’Educació i Universitat sobre les revàlides.
En una reunió informativa, el Conseller d’Educació i Universitat, sr. Martí March, ha explicat la postura del govern de les Illes Balears respecte de les proves de revàlida que contempla la LOMCE.
Sembla que la posició comuna en la comunitat educativa de les Illes Balears és clara: oposició a aquestes proves injustes, antigues i aprovades per un govern estatal en funcions.
Així, s’ha informat que la conselleria vol mantenir reunions d’aquest caràcter amb tota la comunitat educativa per tal de donar a conèixer la seva posició i recollir la postura de totes les parts.
La trobada ha començat amb la informació apareguda avui als mitjans de comunicació: el Govern ha interposat un recurs jurídic al decret de les revàlides davant del tribunal superior de justícia. A més, ha comunicat que s’estan coordinant amb altres comunitats autònomes per tal de convocar la Conferència Sectorial d’Educació per tractar exclusivament aquest tema, però el ministeri no contesta la proposta de convocatòria.
Així les coses, les proves de revàlida del curs 2016-2017 queden, per etapa, de la següent manera:
–Primària: es manté el model que es va aplicar el curs passat, per les quals el govern té un requeriment judicial per part del ministeri.
Secundària: aquest curs no tenen repercusió acadèmica sobre la titulació de l’alumnat (no serà així en propers cursos).
4t ESO: són les proves més incongruents. Els alumnes, amb el títol ja a la mà, hauran de fer proves que no serviran per a res ja que aquest curs aquestes proves no tenen incidència en l’obtenció del títol de la ESO. A més, donat l’elevat número d’alumnat que les ha de fer (entre 7000 i 8000) les proves implicaran un absolut caos organitzatius i, el més greu, una gran despesa econòmica (ja que requereixen per fer-se de 4 a 5 dies). Aquestes proves hauran de ser corregides per funcionaris segons marca la LOMCE.
-Batxillerat: com les anteriors, no tindran efectes acadèmics. Des del Govern, s’assegura que intentaran que es mantiguin les mateixes proves que han existit fins ara, això és, matenir les proves d’accés a la universitat. Tot i això, s’està pendent de rebre el decret des de Madrid, on s’indican les indicacions per desenvolupar les proves, el qual encara no ha passat pel Consell Escolar estatal per la manca de president i de secretari -s’està pendent de la decisió de l’advocacia de l’estat per desencallar la situació-. En tot cas, tenen fins al 30 de novembre per publicar el decret. En qualsevol cas, des de la Conselleria s’ha assegurat que es vol mantenir l’estructura organitzativa que ha existit fins ara, així com el model de les proves.
També s’ha informant que l’IAQSE continua treballant en un sistema propi d’avaluació com el que existeix a Catalunya i al Euskadi.
Alternativa Docent s’hi oposa frontalment a les revàlides i al conjunt de la LOMCE i demanem al Govern que sigui valent en aquest sentit.
Revàlides? No, gràcies!