Avui hem assistit a la mesa extraordinària amb el següent ordre del dia:
Abans de começar la Directora General de Personal Docent ens ha fet cinc cèntims de la reunió que tingueren a Madrid respecte poder ampliar la taxa de reposició anual per a poder definir les places per a les oposicions de 2017. Evidentment no s’han compromés a res i estan a l’espera, de si hi han canvis en la composició dels membres d’educació o no, en cas afirmatiu se’ls transmetrerà la proposta de la Conselleria a Hisenda.
Cal recordar que la taxa de reposició acumulada des dels anys 2011, 2012 i 2013 és de 681 places, si sumam les 425 de la darrera taxa de reposició fan un total de 1.016 places. Només es podran treure aquestes darreres, 425, fins que Madrid autoritzi la resta. Aquesta situació és insostenible si tenim en compte que tenim una tasa un 30% d’interins.
Tot seguit, s’han exposat les diferents al·legacions presentades pels sindicats.
Tots hem coincidit amb el fet que: Rebutjam totalment l’aplicació de la LOMCE i per tant, qualsevol esmena és per «imperatiu legal».
Les al.legacions presentades per part d’Alternativa han estat les següents:
-
Si es vol aconseguir que els projectes de centre involucrin a tota la comunitat educativa, es fa necessari afegir un representant més del centre que represen al sector de l’alumnat. Creiem que que aquest representant hauria de sor r de la Junta de Delegats.
També es fa imprescindible que:
- La composició de la comissió de selecció ha de ser equilibrada entre els tres sectors de la comunitat educativa: docents, famílies, alumnat, i si s’escau, forces socials i Administració de manera que una no pugui vetar les decisions de les altres dues. D’aquesta forma, serà una decisió transparent, democràtica i en relació a uns criteris clars en què predominin els factors pedagògics. Per aquest raó per a triar el director/a i el seu equip directiu, hauria de comptar amb el vist i plau del Claustre i del Consell Escolar, pel que fa la coherència del projecte de direcció respecte del PEC.
Exposat això les nostres propostes són :
Article 7 Comissió de selecció.
1. Afegir un representant més del centre que representi al sector de l’alumnat (així hi haurà representació explícita i quedaria equilibrat). Proposam que aquest representant hauria de sortir de la Junta de Delegats.
Aprovació del Consell i el claustre.
El claustre i el Consell Escolar han d’aprovar l’adequació dels projectes de direcció dels candidats al Projecte Educatiu del Centre perquè puguin ser admesos a la consideració de la comissió de selecció.
Les dues han estat acceptades. Degut a que la LOMCE no deixa marge, es farà un redactat on es digui que es necessari la valoració per part de Claustre i del Consell Escolar, un informe on s’expliqui perquè és rebutjat o acceptat.
Per part del Director General de Planificació i centres a deixat clar el seu total rebuig a la LOMCE, per la qual cosa tot alló que es pugui canviar és farà efectiu. Així com també a recordat el compromís de la Conselleria d’acceptar totes aquelles propostes que es facin des del Pacte Educatiu. Com es la esmena presentada per a canviar el terme de «lideratge» per «facilitador».
Un altre punt que han estat d’acord tots els sindicats és amb la necessitat que la Conselleria doni tots els mitjans possibles perquè tothom que es vol presentar a director, tengui accés a fer el curs a directors ja que a partir del 2018 serà un requisit i no un mèrit.
Quasi totes les esmenes presentades han estat acceptades per canvi de redactat o posteriorment amb resolucions.
Una vegada tornat a refer se’ns remetrà un altre pic l’esborrany.
Deixa un comentari