Alternativa

Sindicat Docent

Mesa 17/10/2017

 

A la mesa sectorial d’educació es tractaren els següents punts a l’ordre del dia:

Concurs de trasllat:

El proper concurs serà d’àmbit autonòmic i es publicarà al BOIB el 21 d’octubre. El tràmit telemàtic per participar-hi romandrà obert del 30 d’octubre al 20 de novembre.

Des d’Alternativa hem demanat que incrementin les places de plantilla per tal de facilitar la mobilitat dels funcionaris de carrera i que les places de les futures oposicions es corresponguin amb vacants disponibles per evitar que els funcionaris quedin en expectativa sense possibilitats reals d’obtenir una plaça definitiva.

Les novetats d’aquest any són:

  • Places de PT per a aules UEECO de CEIP i IES.
  • Places d’orientadors a CEPA, que poden ser itinerants.
  • Els professors tècnics de Sistemes i aplicacions informàtics poden optar a places de CEIP.
  • El dret preferent a localitat o àmbit territorial no es podrà exercir als centres d’infantil de primer cicle (0-3 anys).

 

Oferta pública d’ocupació:

Es va aprovar la proposta d’oferta pública d’ocupació , 212 corresponents a la taxa de reposició i 2703 de la taxa d’estabilització.

D’Alternativa demanarem fer compatible la convocatòria d’oposicions amb els drets dels interins amb les següents mesures:

Canvi en el model d’oposicions, que permeti valorar totes les capacitats professional , els mèrits i l’experiència dels candidats.

Recuperar la convocatòria regular d’oposicions de forma esglaonada, en un període de 5 anys que permeti vàries convocatòries per especialitat.

Accelerar les inversions educatives, per reduir la massificació a les aules i alhora crear més places per docents.

La Directora general s’ha compromès a negociar un calendari en 5 anys on els opositors tenguin un mínim de 2 oportunitats per especialitat i a estudiar en properes meses fórmules que permetin compaginar les oposicions amb l’estabilitat dels interins.

Anàlisi de les passades oposicions

Alternativa ha fet arribar les següents consideracions a esmenar per les pròximes oposicions:

Hem demanat canvis en el sistema que facin el procés més transparent, més ben informat per als opositors com per exemple:

  • Canviar la cultura dels tribunals respecte a l’anàlisi de les oposicions, ja vàrem dir que era necessari recordar als tribunals que el procés selectiu és un concurs-oposició, i que els tribunals fan servir les fases eliminatòries en un procés de oposició lliure, sense posibilitat d’arribar al concurs. A més els criteris de correcció dels tribunals han de ser públics, així com que quedi ben determinat el tipus de prova pràctica al qual seran sotmesos els opositors a la primera fase. Que es facin unes instruccions clares a l’hora de qualificar així com uns criteris clars d’avaluació, públics i el més homogeni possible entre els diferents tribunals.
  • Adequar la part pràctica per tal que hi hagi temps de realitzar-la i poder triar els supòsits pràctics.
  • Que sigui la conselleria que faciliti tot el material.
  • Enregistrament d’algunes de les proves.
  • Que l’opositor pugui utilitzar les TIC sota la seva reponsabilitat d’aquest suport per a poder il.lustrar diferents activitats que cregui necessària aportar durant la defensa.
  • Que quedin clares les instruccions dels dies que l’opositor podrà disposar per desplaçaments…

Torn obert de paraula:

A l’inici de la mesa sectorial d’ahir diversos sindicats varen abandonar la mesa sectorial  pels fets ocorreguts a Madrid amb la detenció dels presidents Jordi Sánchez de l’ANC i Jordi Cuixart d’Òmnium Cultural entre altres motius.

Alternativa va creure oportú mantenir-se a la mesa per a poder defensar i tirar endavant amb els temes de la mesa. I al torn de paraula, sí que tenim clar que havíem de fer una referència i una demanda a la Conselleria. Vàrem demanar que comptes amb acta que com a sindicat Alternativa rebutjàvem l’empresonament dels dos líders d’unes entitats que sempre s’han manifestat de manera pacífica i amb gran civisme, detinguts que considerem que s’ha fet per motius polítics i que no es de rebut en un estat democràtic dins una Europa del segle XXI i al mateix temps demanàvem que la Conselleria donés suport públicament als centres investigats per la fiscalia a instàncies del Círculo Balear i Ciudadanos. Darrera d’aquestes actuacions sembla que es  vol desacreditar la funció docent cosa que la la  darrera legislatura, ja es va patir aquí a les Illes.

Mesa 17/10/2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot

Descobriu-ne més des de Alternativa

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint