Alternativa

Sindicat Docent

Comissió paritària de riscos laborals

Ahir, després de la Mesa Sectorial d’Educació, es va dur a terme una reunió extraordinària de la Comissió Paritària de Riscos Laborals. Fou una reunió conjunta amb membres dels departaments i dels sindicats d’educació i funció pública on participaren 25 persones.

Tant els sindicats representants dels docents com els del PAS vam manifestar les nostres inquietuds pel que fa a una precipitada tornada a les aules abans de setembre, però no hi vam aprofundir ja que aquesta qüestió es va tractar a la mesa sectorial i l’objectiu de la reunió era de caire tècnic.

Per part de l’Administració se’ns va explicar que, independentment del moment de tornada i de la fase en què ens trobem, el protocol de desescalada ha d’estar fet el més aviat possible, que els esborranys que ens presentaven havien estat fets en coordinació entre els diferents Serveis de Previsió de Riscos i Salut Pública, seguint les indicacions que publica el Ministeri de Sanitat (que va canviant segons es troba la situació) i que l’objectiu de la reunió era rebre les aportacions necessàries per completar els diferents documents i que així es pugui garantir un procés de desescalada amb les màximes garanties de seguretat.

Fou un debat molt enriquidor en el que vam acordar que totes les organitzacions sindicals fariem arribar a la Conselleria i al Servei de Prevenció tots els dubtes i aportacions pel que fa als documents que s’estan preparant.

Així i tot es van plantejar unes qüestions que són les que més ens preocupen tant a docents com al PAS, que són les següents:
Falten protocols per a la PBAU (ens van dir que hi estan treballant) i per a personal laboral (AT, fisioterapeutes, personal de neteja…)
Gestió econòmica, quina és la dotació prevista per afrontar l’escalada? Alternativa va insistir que els centres no han de fer front a cap despesa relacionada amb la qüestió amb els seus pressupostos ja minvats.
Mesures de conciliació per al personal educatiu, que també té fills.
Es faran PCR i tests necessaris per garantir la salut del personal i alumnat? En aquest punt ens van respondre que ja han fet la sol·licitud a Salut Pública i estan esperant resposta. Des d’Alternativa vam expressar la nostra preocupació pels casos assimptomàtics i l’IBSalut ens va dir que hi ha un nou document al Ministeri, que s’acabava de publicar mentre es feia la reunió. Per tant aquesta qüestió no depèn de Conselleria, sinó de Salut Pública.
Independentment del moment quan es reprenguin les activitats lectives, la possibilitat de combinar docència presencial i docència telemàtica en cap cas pot suposar duplicar o triplicar la tasca dels docents. Per això en la planificació del curs 20/21 caldrà tenir molt present que serà necessària la contractació de més professorat.

Finalment, tant el sindicat STEI com Alternativa vam lamentar novament l’escassa participació dels Comités intercentre, que es van crear ara fa un any i que encara no tenen indicacions de quina ha de ser la seva tasca. Des d’Alternativa hem proposat dur a terme una formació inicial dels membres dels comitès per així poder ajudar a les directives i als tècnics de prevenció de cada illa a realitzar les adaptacions del protocol a la realitat de cada centre. Sabem que ara mateix el servei està sobrecarregat de feina i és per això que hem proposat que la realització d’aquesta formació pugui ser feta per una persona externa o bé de la Conselleria de Salut o bé contractada especialment als efectes.

Comissió paritària de riscos laborals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot